مسئلهی دارالاسلام و دارالکفر از مسایل مهم در روابط اجتماعی مسلمانان با غیر مسلمانان است و دارای احکام و آثار زیادی است و در روابط سیاسی، اقتصادی و تعامل مسلمانان و کشورهای اسلامی تأثیرگذار است. امور یاد شده، ایجاب میکند که مسئله دارالاسلام و دارالکفر مورد بحث و بررسی قرار گیرند و نسبت آنها با مرزهای فعلی روشن گردد.
در این مقاله مسئله دارالاسلام و دارالکفر با روش تحلیلی– توصیفی، از منظر فقه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. ویژگیهای دارالاسلام در فقه شناسایی شده و مهمترین دیدگاههای فقیهان در مورد معیار بازشناسی دارالاسلام از دارالکفر، بیان شده است. نتیجه تحقیق نشان میدهد که دارالاسلام منحصر در کشورهای اسلامی نیست، بلکه هرجاییکه مسلمانان به تعداد قابل توجه و ملاحظهی زندگی میکنند، آنجا حکم دارالاسلام را دارد.
یکی از آثار مهم این موضوع، اجرای قوانین جزایی است، در این زمینه نتیجه مطالعه به اینجا منتهی میشود که اجرای قوانین جزایی مثل حدود، در سرزمین مسلمانان واجب و در بلاد کفر حرام است و اجرای تعزیرات حتی در بلاد کفر هم منع شرعی ندارد.
عرفانی, محمد ضیا . (1402). بازشناسی دارالاسلام و دارالکفر در فقه و تأثیر آن بر اجرای قوانین جزایی. معارف اسلامی و حقوق جزا و جرم شناسی, 8(17), 115-131.
MLA
عرفانی, محمد ضیا . "بازشناسی دارالاسلام و دارالکفر در فقه و تأثیر آن بر اجرای قوانین جزایی", معارف اسلامی و حقوق جزا و جرم شناسی, 8, 17, 1402, 115-131.
HARVARD
عرفانی, محمد ضیا. (1402). 'بازشناسی دارالاسلام و دارالکفر در فقه و تأثیر آن بر اجرای قوانین جزایی', معارف اسلامی و حقوق جزا و جرم شناسی, 8(17), pp. 115-131.
CHICAGO
محمد ضیا عرفانی, "بازشناسی دارالاسلام و دارالکفر در فقه و تأثیر آن بر اجرای قوانین جزایی," معارف اسلامی و حقوق جزا و جرم شناسی, 8 17 (1402): 115-131,
VANCOUVER
عرفانی, محمد ضیا. بازشناسی دارالاسلام و دارالکفر در فقه و تأثیر آن بر اجرای قوانین جزایی. معارف اسلامی و حقوق جزا و جرم شناسی, 1402; 8(17): 115-131.